Rizoto je večné. Klasika, ktorá nesklame, ktorú sa naučí uvariť každý a keď sa hecnete, spravíte ho na 68 variácií a ani sa nezapotíte. Tento rizotový šalátik je super na leto, ale poteší aj v jednoduchšej verzii v chladných dňoch.
10min
INGREDIENCIE:
500g ryža jasmínová/natural
5 cherry paradajok
1 červená paprika
1 žltá paprika
hrsť čiernych olív
edamame (sójové bôby)
zelený šalát
korenie, soľ
tuniak v olivovom oleji
POSTUP:
Uvarte si ryžu.
Do veľkej misky si nakrájajte načistenú zeleninu podľa chuti a sezónnosti na menšie kúsky. Pridajte uvarenú a ochladenú ryžu. Primiešajte pokojne aj oriešky, u nás najviac fičia vlašské do tohto šalátu, veľmi tam pasujú.
Môžete a nemusíte primiešať tuniaka v olivovom oleji aj s olejom. Ak nedáte tuniaka, pridajte 1PL olivového oleja a premiešajte.
Šalátik bez tuniaka použite ako prílohu k pečenému lososovi.