Polievky. Zachraňujú životy. Viete ich pripraviť z hocičoho, ja si pamätám z detstva rozprávku, kde stará mama varila polievku zo sekery. Sekeru zrovna jesť nemusíte, ale krémovú polievku si môžete spraviť z akejkoľvek zeleniny. Ja mám mašinku Miomat, ak riešite tráviace ťažkosti a nedostatok času, pýtajte si ju na nejaký sviatok, bude u váš hrčať každý deň 🙂
15min
INGREDIENCIE:
napr na mrkvovú
5 stredne veľkých mrkiev (brokolica, cuketa, tekvica, batáty, šampióny, akákoľvek zelenina, ktorú tolerujete)
1 zemiak
pažítka
soľ, korenie, olivový olej
POSTUP:
Mrkvu si očistite, nakrájajte a vložte do hrnca. Zemiak poriadne ošúchajte a umyte a spolu aj so šupkou pokrájajte a pridajte k mrkve. Pridajte aj pažítku. Zalejte zeleninu vodou tak, aby ste preliali všetku zeleninu, nech nič netrčí mimo vodu. Pridajte korenie, soľ a uvarte do mäkka.
Mixnite ponorným mixérom na hladký krém. Pri podávaní môžete kvapnúť kvapku olivového oleja a posypať zmesou semienok, a ak použijete polievku ako hlavné jedlo, pridajte si krajec kváskového chlebíka a čerstvý šalátik.