Keď varím quinou, vždy si uvarím naraz celých 500g, nech mám na druhý deň na obed či večeru. Zapekaná quinoa je jedlo, ktoré opäť spravíte z toho, čo doma nájdete a treba spotrebovať, príprava trvá maximálne 10 minút a upečie sa to samé 🙂
10min príprava/40min pečenie
INGREDIENCIE:
250g uvarenej quinoi
1 tuniak v olivovom oleji
2 stredne veľké mrkvy
4 stredné kúsky hlivy ustricovej
2 vajíčka
ghee maslo, soľ, korenie
strúhaný parmezán
POSTUP:
Uvarenú quinou si premiešajte s vajíčkami. Zapekaciu misu vytrite ghee maslom a na spodok dajte zmes quinoi s vajíčkom v rovnomernej vrstve, aby ste nevideli dno misy. Mrkvu očistite a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Hlivu očistite a nakrájajte na tenké rezance.
Na quinou rozprestrite polovicu strúhanej mrkvy, trošku ju osoľte a ak tolerujete, použite aj štipku korenia. Na ňu uložte hlivu.
Zakryte opäť vrstvou quinoi. Tuniaka si zlejte z oleja a rozprestrite ako ďalšiu vrstvu, naňho dajte opäť strúhanú mrkvu, jemne ochuťte soľou a korením a prekryte quinoou.
Trúbu si vyhrejte na 230st a zatvorenú, alebo prekrytú zapekaciu misu šupnite do trúby na cca 40-45min.
Keď je zapekanka krásne zhnednutá a pekne upečená, posypte ju strúhaným parmezánom a nechajte len jemne rozpustiť na vrchu, cca 3min v trúbe.
Podávajte so zeleninovým šalátikom, budete sa oblizovať za ušami