Search

Zapekanka

 

Keď varím quinou, vždy si uvarím naraz celých 500g, nech mám na druhý deň na obed či večeru. Zapekaná quinoa je jedlo, ktoré opäť spravíte z toho, čo doma nájdete a treba spotrebovať, príprava trvá maximálne 10 minút a upečie sa to samé 🙂

 

10min príprava/40min pečenie

 

INGREDIENCIE:

250g uvarenej quinoi

1 tuniak v olivovom oleji

2 stredne veľké mrkvy

4 stredné kúsky hlivy ustricovej

2 vajíčka

ghee maslo, soľ, korenie

strúhaný parmezán

 

POSTUP:

Uvarenú quinou si premiešajte s vajíčkami. Zapekaciu misu vytrite ghee maslom a na spodok dajte zmes quinoi s vajíčkom v rovnomernej vrstve, aby ste nevideli dno misy. Mrkvu očistite a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Hlivu očistite a nakrájajte na tenké rezance.

Na quinou rozprestrite  polovicu strúhanej mrkvy, trošku ju osoľte a ak tolerujete, použite aj štipku korenia. Na ňu uložte hlivu.

Zakryte opäť vrstvou quinoi. Tuniaka si zlejte z oleja a rozprestrite ako ďalšiu vrstvu, naňho dajte opäť strúhanú mrkvu, jemne ochuťte soľou a korením a prekryte quinoou.

 

Trúbu si vyhrejte na 230st a zatvorenú, alebo prekrytú zapekaciu misu šupnite do trúby na cca 40-45min.

 

Keď je zapekanka krásne zhnednutá a pekne upečená, posypte ju strúhaným parmezánom a nechajte len jemne rozpustiť na vrchu, cca 3min v trúbe.

 

Podávajte so zeleninovým šalátikom, budete sa oblizovať za ušami

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.