Keď máte ráno pohodičku, skúste si spraviť túto jednoduchú a mega chutnú raňajkovú zapekanku. Ja obmieňam ovocie, niekedy dám perníkové korenie, niekedy vanilku, niekedy škoricu. Aj keď ju budete robiť po 48-krát, stále môže byť iná.
5min príprava/20min pečenie
INGREDIENCIE:
1 hrnček ovsených vločiek (mixujem jemné a celozrnné)
1 hrnček rastlinného mlieka (kokosové, ovsené, sójové, ryžové)
2 vajíčka
3PL ryžového sirupu/medu
sekané orechy, semienka
1 veľké jablko (ak idete lowFODMAP tak si dajte ovocie, ktoré tolerujete)
1PL repkového oleja
1PL škorice
2ČL perníkového korenia
POSTUP:
Jablko si očistite a nakrájajte aj so šupkou na malé kocky. Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, vrátane jablka nakrájaného na kúsky a nalejte do zapekacej misy. Môžete si ju vytrieť olejom alebo ghee maslom, bude sa vám lepšie odtiaľ zapekanka vyberať.
Vrch si ešte posypte škoricou a dajte na 180st zapiecť na 20min do trúby.