Search

Vianočné muffiny

 

Muffiny sú super jednoduchá verzia rýchleho mlsania. Nerada pečiem veľké množstvá koláčov na sviatky, skôr urobím pár “suchých” a priebežne počas sviatkov zvrtnem niečo čerstvé. Muffiny zvládne úplne každý, u nás doma ich už pečú deti. Pamätajte na to, že čím vláčnejšie cesto budete mať, tým nadýchanejšie muffiny budú.

 

5min príprava/35min pečenie

 

INGREDIENCIE:

200ml bezlakto kefíru

100ml bezlakto mlieka

100ml repkového oleja

250g hladkej ryžovej/ovsenej/bezlepkovej múky

2PL cukru

3 vajíčka

1ks perníkový prášok do pečiva

hrsť pekanových orechov

hrsť sušených brusníc

štipka soli, štipka sušenej citrónovej kôry

 

POSTUP:

Postup je jednoduchý – v jednej miske si zmiešajte “mokré ingrediencie” s cukrom, v druhej zmiešajte múku, prášok do pečiva a pridajte štipku soli. Múku preosejte do misky s mokrými ingredienciami a pekne všetko spolu premiešajte do kompatnej, vláčnej a skôr redšej konzistencie. Ak je kefír moc hustý a zdá sa vám cesto príliš hutné, pokojne pridajte trošku bezlakto mlieka.

Primešajte za hrsť posekaných pekanových orechov a tiež sušených brusníc a opatrne premiešajte.

 

Dávkujte cesto do muffinového plechu, alebo silikónových muffinových mištičiek. Z tohto objemu cesta mi vyjde cca 22-26ks muffín.

 

Ozdobovanie nechám na vašej fantázii, u nás sú vždy iné, podľa nálady, dostupnosti surovín, ale pre mňa sú najlepšie s citrónovou polevou.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.