Zima vonku, vnútri teplo, zakrútená v deke, pozerajúc rozprávky….si veľmi rada dám mätovú horúcu čokoládu. S príchuťou vianoc 🙂
5min
INGREDIENCIE:
200ml bezlakto mlieka
50g 80% čokolády
1ČL kakaa
1/2ČL škorice
1vrecúško mätového čaju
1ČL cukor
štipka perníkového korenia
smotana na šľahanie bezlakto
POSTUP:
Do hrnca si dajte mlieko a zohrejte ho. Keď má okolo 80-90st, vhoďte doň vrecko s mätovým čajom a nechajte 5min postáť na vypnutej teplej platni.
Vrecúško s mätou vyberte a znova zapnite sporák. Do mlieka pridajte čokoládu nalámanú na kúsočky, kakao, škoricu, perníkové korenie a podľa chuti cukor. Nechajte spolu prevrieť, stále miešajte. Všetko sa miešaním a varením pekne prepojí a celá kuchyňa zavonia lahodnou vianočnou atmosférou.
Ak máte radi šľahačku, vyšľahajte si bezlakto šľahačku, ozdobte s ňou svoju vianočnú šálku a užívajte si pohodu a relax. Tak veľmi dôležité práve pre citlivé trávenie.