Search

Vianočná horúca čokoláda

 

Zima vonku, vnútri teplo, zakrútená v deke, pozerajúc rozprávky….si veľmi rada dám mätovú horúcu čokoládu. S príchuťou vianoc 🙂

 

5min

 

INGREDIENCIE:

200ml bezlakto mlieka

50g 80% čokolády

1ČL kakaa

1/2ČL škorice

1vrecúško mätového čaju

1ČL cukor

štipka perníkového korenia

smotana na šľahanie bezlakto

 

POSTUP:

Do hrnca si dajte mlieko a zohrejte ho. Keď má okolo 80-90st, vhoďte doň vrecko s mätovým čajom a nechajte 5min postáť na vypnutej teplej platni.

Vrecúško s mätou vyberte a znova zapnite sporák. Do mlieka pridajte čokoládu nalámanú na kúsočky, kakao, škoricu, perníkové korenie a podľa chuti cukor. Nechajte spolu prevrieť, stále miešajte. Všetko sa miešaním a varením pekne prepojí a celá kuchyňa zavonia lahodnou vianočnou atmosférou.

Ak máte radi šľahačku, vyšľahajte si bezlakto šľahačku, ozdobte s ňou svoju vianočnú šálku a užívajte si pohodu a relax. Tak veľmi dôležité práve pre citlivé trávenie.

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.