Keď ti ostane ryža z obeda, viete ju využiť na milión nových verzií jedla. Ja som si spravila rýchlovku v teplovzdušnej fritéze, ale viete použiť aj bežnú rúru. Tieto guličky sú rýchlovka, v ktorej viete využiť rôzne zvyšky zeleniny a zbytkov jedla z chladničky, takže budete ekonomickí a efektívni. A zožnete aj parádnu pochvalu 🙂
INGREDIENCIE:
uvarená ryža
1 väčšia plechovka tuniaka v olivovom oleji
zbytky kvalitnej šunky/kuracieho mäsa z polievky
červená paprika
jarná cibuľka, jej zelená časť
nastrúhaný parmezán (podľa chuti)
korenie, soľ
POSTUP:
Šunku, papriku a cibuľku si nakrájate na malé kúsky. V miske zmiešajte ryžu s tuniakom aj s olejom, v ktorom bol tuniak v konzerve. Pridajte nadrobno nakrájané ostatné suroviny, nastrúhaný parmezán a poriadne premiešajte. Prichuťte soľou a korením podľa chuti.
Tvarujte rukami potretými olejom guličky a zapečte v teplovzdušnej fritéze, alebo v rúre do zlatista.
Podávajte s obľúbeným dipom, alebo majonézou a nezabudnite na čerstvý šalátik.