Minule som kúpila v DM drogérie pufovanú quinou, lebo som ju niekde videla v recepte. A dnes som fakt nemala kreatívny deň na vymýšľanie obedu, napriek tomu sa mi podarilo ľahkou úpravou ingrediencií vyčarovať parádny obed. A viete, čo bolo najlepšie? Že som pri linke stála presne 7,5min :-))
7min príprava/40min pečenie
INGREDIENCIE:
500g pufovaná quinoa
180g bezlaktózová kyslá smotana
3 vajíčka
2 väčšie plechovky tuniaka v oliváči (pri výbere vždy pozeraj na zloženie, má tam byť len tuniak a olej)
1 plechovka sterilizovaného cíceru
soľ, korenie
POSTUP:
Všetko si zmiešaj v jednej miske spolu na pekné, kompaktné cesto. Cícer nezabudni poriadne premyť, aby si odstránil čo najviac nafukovacích GOS. Daj do tortovej formy s papierom na pečenie a peč cca 40min na 170st.
Podávaj posypané parmezánom (neboj sa ho, neobsahuje laktózu), pridaj si čerstvú zeleninu.