Mufiny sú také rýchle a jednoduché mini pečivo do ruky, do desiatovníka, do auta, na minutie zvyšných surovín z kuchyne. Viete si ich spraviť na mnoho spôsobov a uspôsobiť akejkoľvek “diéte”. Tieto pomarančové mám rada, lebo sú svieže a hebké a pripravené sú za 10min. Nerada stojím v kuchyni a vypekám.
10min príprava/25min pečenie
INGREDIENCIE:
250g bezlepkovej múky (pokojne si dajte normálnu, ak viete, že tolerujete fruktány v pšenici)
1 prášok do pečiva
štipka soli
1čl sušenej pomarančovej kôry
3 polozrelé banány (ak tolerujete fruktózu, nechajte banány dozrieť viac, mufiny budú sladšie)
3 vajíčka
1 bezlaktózový jogurt
1PL repkového oleja
šťava z jedného pomaranča
zvyšok z toho vyšťaveného pomaranča
POSTUP:
Do misky si dajte všetky mokré ingrediencie – vajíčka, banány, jogurt, olej, pomarančovú šťavu, zvyšok pomaranča, ktorý ste vyšťavili a ponorným mixérom pekne zmes spojte.
V druhej miske si zmiešajte suché ingrediencie. Tie potom vsypte do mokrých a jemne premiešajte, až dostanete kompaktné cesto.
Košíčky alebo mufinový plech plňte do trištvrte, aby ste nechali mufinám priestor narásť a nevytieklo cesto. Pečte cca 25min na 200st.
Po dopečení nechajte na 5min plech ochladiť a potom povyberajte mufiny na mriežku a nechajte si dobre ochladiť. Mufiny viete aj zamraziť, ak ich nezjete hneď, ideálne na to sú mraziace vrecká so zipsom.