Niekedy mi ostane z predošlého dňa nezjedené mäso, tak zvrtnem rýchly šalát a k tomu jemne ogrilujem mäso. Servírujem s hriankou z kváskového celozrnného chleba a doma sa všetci idú zblázniť od radosti z dokonalej večere.
15 min
INGREDIENCIE:
4 a ½ PL cícer v konzerve napr. Bonduelle (90 g)
1ks jarná cibuľka (FODMAP len zelená časť cibuľky)
1ks cukina
3ks rajčiny
3pl rukoly
2ČL olivový olej
1ks kuracie stehno vykostené, bez kože
soľ, korenie
POSTUP:
Rajčiny umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cukinu ošúpte, umyte a nakrájajte na malé kocky, cibuľku očistite a nakrájajte na malé krúžky. Premiešajte s ostatnými ingredienciami, osoľte, dochuťte korením. Môžete posypať naklíčenou žeruchou alebo inými klíčkami, alebo čerstvými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom.
Kuracie stehno vykostené umyte, osušte. Z lyžičky oleja, soli a korenia si pripravte zmes, do ktorej namočte kuracie stehno z každej strany.
Na elektrickom grile ugrilujte kuracie stehno, prípadne ho opečte na panvici. Ak máte hotové mäso z predošlého dňa, len ho jemne prihrejte, ľahučko dogrilujte.
Nakrájate si mäso na rezance a podávajte k šalátu. Pridajte hrianku z kváskového celozrnného chleba.