Dobrotka pre mlsné jazyky, ktorá je rýchlovečka na večeru a viete si ju odložiť aj do chladničky a mať ako obed. Ryžové rolky viete naplniť hocičím, základ je ryža alebo ryžové rezance a potom sa už nechajte unášať svojou fantáziou, alebo obsahom chladničky.
10min
INGREDIENCIE:
okrúhle ryžové papiere
uvarené ryžové rezance (pokojne použite aj varenú ryžu)
mrkva
uhorka
avokádo
varené krevety
šalát zelený
soľ
cesnakový olej
POSTUP:
Zeleninu si očistite a nakrájajte na tenké prúžky, približne rovnako dlhé. Ryžové rezance či ryžu si uvarte, ak použijete krevety, tak si ich osmahnite na panvici na ghee masle alebo cesnakovom oleji.
Ryžový papier ponorte celý do vlažnej vody, vyberte, rozprestrite na podložku a do stredu naukladajte po vrstvách ako základ ryžové rezance či ryžu, zeleninové pásiky, prípadne krevety, ľahučko osoľte a zabaľte napevno, aby ani po bokoch nevypadávalo vnútro. Ja robím balenie ako poštová obálka. Namočte si ďalší ryžový papier a tú istú rolku prebaľte ešte do jedného papiera. Takto si pripravte rolky tak, aby ste spotrebovali všetky pripravené ingrediencie na vnútornú výplň.
Na panvicu rozprášte trošku cesnakového oleja a krátko opečte ryžové rolky z obidvoch strán.
Podávajte so zeleninovým šalátom a sójovou omáčkou.