Omeleta je jedlo, ktoré je mega rýchle, chutné, uvariteľné aj na stanovačke, modifikovateľné na neobmedzené varianty. Dokonca sa dá spraviť aj nasladko 🙂 Čo je ale dôležité pri omelete je fakt, že je to jedlo vhodné na raňajky, obed aj večeru. Ja keď mám veľmi náročné dni v práci a nemám čas na varenie, vždy siahnem po omelete. Môžete si do nej pridať čo len chcete, ja často siaham po batátoch, hlive a šampiónoch.
7min
INGREDIENCIE:
4 slepačie vajíčka/ 12 prepeličích vajíčok
1ČL ghee maslo
soľ, korenie
POSTUP:
Vajíčka si v miske premiešajte so soľou a korením s vidličkou. Na rozpálenú panvicu si dajte prepustené maslo, vylejte vajíčka, znížte teplotu, zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dopiecť omeletu, kým nebude krásne nadýchaná. Ak si idete robiť omeletu na obed, pridajte si na kocky nakrájaný batát alebo zemiak, prípadne zeleninu. Ja veľmi rada robím omeletu s mrazeným hráškom a hlivou. Najprv si krátko opečiem hlivu na ghee masle, podusím cca 7 min, pridám hrsť mrazeného zeleného hrásku, minútku podusím s hlivou a následne prelejem vajíčkovou zmesou, stiahnem teplotu, prikryjem panvicu a nechám “nafufňať”.
Pridajte si zeleninový šalátik a kúsok kváskového chlebíka.