Najjednoduchšie, základné lievance vhodné a upraviteľné na akýkoľvek spôsob stravovania. U nás víkendová klasika vždy v novom, kreatívnom šate. Nebojte sa pridať čerstvé bylinky zo záhradky do cesta, bude to neočakávaná bomba.
15min
INGREDIENCIE:
2 hrnčeky rastlinného mlieka (pokojne si dajte vodu, alebo normálne mlieko)
1,5 hrnčeka ryžovej múky (môžete ísť do špaldovej, pohánkovej)
0,5 hrnčeka jemných ovsených vločiek
2 vajcia
1ČL olivového oleja
štipka soli
0.5ČL sódy bikarbóny
1 kelímok hrudkový tvaroh (FODMAP vymeňte za bezlaktózový, ak idete bezmliečne nastrúhajte biele tofu)
2 PL chia semienka
ovocie, javorový/agávový sirup, rozpustená čokoláda, domáci džem
POSTUP:
V miske zmiešajte mokré ingrediencie, pridajte suché, dobre premiešajte a opekajte na lievancovej panvici do zlata. Nemusíte na panvicu dať žiadny tuk, olej v ceste je dostačujúci.
Ak si chcete spraviť parádnu super verziu, pridajte do cesta nakrájané čerstvé listy mäty a nadrobno nasekanú 80%-nú čokoládu, totálne sa zamilujete. Alebo nasekané orechy. Alebo kokos strúhaný. Alebo iné semienka ako chia. Verzií je milión, už je to len na Vás a Vašom mlsnom jazýčku.
Podávajte s ovocím, džemom, poliate sirupom a roztopenou čokoládou, či s nejakým orechovým maslom.