Search

Medvedie labky

 

Bez medvedích labiek sa Vianoce nepočítajú 🙂 Však? Poďme na lowFODMAP verziu.

 

7min príprava cesta/ 10min pečenie

 

INGREDIENCIE:

350g hladkej ryžovej múky (môžete dať aj ovsenú hladkú múku, príp. bezlepkovú zmes na pečenie)

200g roztopeného bezlakto masla

100g cukor

3 lyžice karobu/kakaového prášku

1 vajíčko

140g vlašských orechov

rastlinný olej na vytretie formičiek

 

POSTUP:

Cukor a orechy si pomelte. Maslo roztopte a nechajte vychladnúť, pozor, nie stuhnúť 🙂 Zmiešajte všetky suché ingrediencie, pridajte štipku soli. Pridajte rozpustené maslo, premiešajte, pridajte vajíčko a vypracujte cesto.

Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na chladničky odstáť. Ja nechávam celú noc.

Pripravte si formičky, my v rodine máme jednu obrovskú tašku, do ktorej prikupujeme vzájomne nové tvary a presúvame si ju z kuchyne do kuchyne. Ale najradšej robievam “oriešky”.  Ak chcete ozvláštniť aj farebnosť medvedích labiek, do jednej dávky si dajte karob, do druhej nedajte a budete mať takéto dvojfarebné 🙂

Cesto natlačte do formičiek, nedávajte ho úplne kopcom, lebo trošku sa zdvihne. Ak máte nové formičky, nemusíte ich vytierať olejom, cesto je dosť mastné z gheečka. Pečte na 180-200st približne 10min, odsledujte si upečenosť, nemali by byť okraje tmavé.

Ideálne sú vtedy, ak 2 týždne postoja v uzatvorenej škatuli, na spodok škatule si dajte servítku. A doporučujem urobiť si aspoň dve porcie :-)))

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.