Fazuľa môže byť aj lowFODMAP, len musíme vedieť ktorá a ako ju upraviť tak, aby sme ju mohli bezpečne jesť. Tieto fazuľové fašírky sa dajú pripraviť ako obed, večera, desiata, do lepeňáka, prosto multifunkčné a chutné jedlo. A aj bezpečné 🙂
10min príprava/25min pečenie
INGREDIENCIE:
150 g fazuľa v konzerve v slanom náleve
1 vajíčko
jarná cibuľka – len zelená časť
150 g tofu biele napr. Lunter
3 ČL olivový olej (15 g)
soľ, korenie, bylinky
POSTUP PRÍPRAVY:
Prepláchnite fazuľu z plechovky v studenej vode. Nechajte ju poriadne odkvapkať a zmiešajte s rozdrobeným tofu, nadrobno nakrájanou cibuľkou, vajíčkom, olejom. Na dochutenie pridajte kurkumu, chilli, čierne mleté korenie, soľ, nasekanú petržlenovú vňať. Ak by sa vám zdala zmes riedka, môžete pridať za lyžicu strukovinovej (cícerovej) múky. Vytvarujte guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky, jemne stlačte v dlaniach do tvaru fašírky a naukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvrchu ich jemne potrite trochou oleja a pečte pri 200 stupňoch približne 20 až 25 minút.
K fašírkam podávajte varené zemiaky v šupke alebo krajec kváskového chlebíka. A nezabudnite na zeleninový šalátik, nech potešíte všetky baktérie v čreve 🙂