Search

Pečená šunka

 

Lahodná, ľahko stráviteľná, domáca, jednoducho pripravená. Taká je pečená šunka. Poďme si ju spolu pripraviť.

 

5min príprava/ 6h pečenie

 

INGREDIENCIE:

1kg morčacích pŕs

soľ, korenie

alobal

 

POSTUP:

Morčacie prsia si umyte, poriadne osoľte, okoreňte, prípadne aj obylinkujte. Zabaľte do alobalu tak, aby nikde šunka netrčala, dajte si záležať, čím kvalitnejšie mäso obalíte, tým viac šťavnatá šunka bude. Vložte zabalené mäso na plech a šup do trúby.

Dajte piecť na 6h pri 80st.

 

Keď zistíte aká je lahodná, jemná a rozplývajúca sa na jazyku, už si asi bežnú “obchodovú” nekúpite 🙂

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.