Vynikajúci obed aj keď vymeníte pšeno za pohánku. Vtedy pridávam nasekané vlašské orechy. Majte na pamäti, že cvikľa vo vyššom množstve môže niekomu spôsobovať tráviaci diskomfort, pretože obsahuje zeleninové fruktány. Ak si však dáte len jednu porciu jedla, mali by ste byť v pohode. 1ks cvikle je úplne v poriadku pre 1ks človeka s IBS 🙂
30 min
INGREDIENCIE:
1 malý kus červená repa (cvikla)
55 g pšeno
4 x kus hliva ustricová väčšia
1/2 plechovka sterilizovaného cíceru
2 ČL olivový olej
80 g tofu biele napr. Lunter/ parmezán/ vegánsky syr
POSTUP PRÍPRAVY:
Pšeno uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (približne 10 – 12 minút). Všetku zeleninu s hubami orestujte na panvici a zmiešajte s uvareným pšenom. Pridajte cícer a podľa chuti pridajte korenie a bylinky (bazalka, oregano). Miešajte ešte chvíľu na plameni a potom odstavte. Hotové jedlo posypte nastrúhaným tofu, prípadne ho pridajte do jedla nakrájané na kocky. Tofu môžete vymeniť za strúhaný parmezán, alebo vegánsky syr.
Na dochutenie použite čerstvé bylinky, alebo klíčky.