Milujem jednoduché, rýchle a ľahké recepty, ktoré vyzerajú strašne šik a zaujímavo, lebo vždy pred každým vyzerám ako superžena, ktorá má stále niečo nové pripravené. A veru prvé roky, keď som sa trápila s citlivým trávením, mi prišli vianočné sviatky ako za trest. Nevedela som sa zbaviť predstavy, že nebudem mať koláčiky. Že si nebudem môcť vychutnať sladké vianoce. A predstavte si, že to ide a dokonca veľmi chutne, bezpečne a super zaujímavo. Veľmi rada robím rôzne dezerty do “skla”, z mojej skúsenosti môžem doporučiť, návštevy takéto verzie doslova “zožerú” na hlt. Skúste, určite neobanujete.
10min
INGREDIENCIE:
krabička čučoriedok čerstvých
hrnček čučoriedok horských mrazených
hrnček nelúpaných mandlí
2PL kakao
3 banány
1ks bezlaktózová kyslá smotana
2PL chia semienok
1PL javorového sirupu
pravá vanilka lusk/sušená
šťava z limetky/citróna
mäta na dozdobenie
POSTUP:
Do mixéra si nasypte rozmrazené horské čučoriedky aj so šťavou, ktorá pri rozmrazení z nich vyjde, mandle, kakao, banány, chia semienka, javorový sirup. Mixnite na príjemnú konzistenciu, ak sa vám zdá príliš hustá, prilejte po kvapkách vodu/mlieko/limetovú šťavu, kým nebude konzistencia ako puding.
Do bezlaktózovej kyslej smotany vmiešajte 1čl javorového sirupu, štipku vanilky a 5kvapiek limetovej šťavy.
Do pohárika naporcujte kakaovú zmes, na ňu dajte smotanovú zmes, prekryte čerstvými čučoriedkami a mätou.