Jedlo, ktoré poteší, rozvonia kuchyňu, pripravené je za 10min a neublíži skoro žiadnemu brušku. Vo verzii s pohánkovými alebo ryžovými rezancami je úplne lowFODMAP, ale pamätajte, určite treba skúsiť v retroindukcii ako znášate kvalitné špagety z tvrdej pšenice, lebo tá chuť špagety+citrón+parmezán…nebíčko v papuľke 🙂
10min
INGREDIENCIE:
1 balík špagiet z tvrdej pšenice
1 väčší citrón
100g strúhaného parmezánu
ghee maslo
soľ, korenie, čili
POSTUP:
Uvarte si špagety v osolenej vode. Každý talian vám povie, že vždy musíte dodržať čas varenia taký, ako je napísaný na obale cestovín. Tak to dodržte.
Do woku si medzitým ako sa varia špagety (tesne pred dovarením) dajte 1PL prepusteného masla, pridajte korenie a čili (to je voliteľné), jemne opražte a pridajte uvarené špagety. Vyberajte ich priamo z hrnca s vodou, buďte štedrý s pridaním vody, v ktorej sa varili špagety. Vodu nevylejte, nechajte si ju na finalizáciu.
Premiešajte špagety vo woku s korením a maslom, vytlačte celý citrón a pridajte z neho šťavu do cestovín. Poriadne premiešajte a ak treba, pridajte vodu, v ktorej sa varili špagety, aby vznikla z citrónu a tej vody taká akoby omáčka. Posypte strúhaným parmezánom a premiešajte.
Podávajte s petržlenovou vňaťou, alebo s bazalkou, alebo s vlašskými orechami, alebo len tak. Ideálne, ak si pridáte zeleninový šalát a potešíte svoje baktérie v čreve 🙂