Search

Banánový chlebík

 

Milujem sladké raňajky, proste milujem!

Tento super jednoduchý a rýchly raňajkový koláčik z banánov, ktoré už asi nestihnete zjesť sa vám isto zapáči a budete si ho piecť pravidelne. Lebo je skutočne návykový, lahodný, nenáročný a výživný. A vhodný aj pri lowFODMAP stravovaní 🙂

 

5min príprava/45min pečenie

 

INGREDIENCIE:

250g ovsených vločiek (FODMAP vymeňte za ryžovú múku, bezlepkové vločky, pohánkové vločky, či múku)

2 vajíčka

3 banány

1 PL kokosový olej

200ml mlieka (ja som dala ryžové)

1 prdopeč bezfosfátový

3 PL ryžového sirupu

4 PL strúhaného kokosu

orechy, štipka soli

 

POSTUP:

Zapnite trúbu na 190st.

 

Vločky pomeľte na múku, prípadne použite rovno múku. Zmiešajte všetky suché ingrediencie v jednej miske. Banány si roztlačte vidličkou, pridajte vajíčka, mlieko, kokosový olej, sirup a dobre premiešajte.

Spojte mokré a suché ingrediencie, dobre premiešajte a pridajte orechy (nemusíte).

Pekáčik si vytrite olejom, či ghee maslom, nalejte premiešanú zmes a pečte cca 45min.

Ak máte radi banány, jeden si rozpoľte a opatrne položte navrch cesta tesne pred pečením, bude to vyzerať vo finále nádherne a aj dotiahnete banánovú chuť do dokonalosti. Ja nemôžem zatiaľ takto ozdobovať chlebík, lebo mladšia dcérka si zaumienila, že nemá rada banán. V koláčiku ho necíti, takže neprovokujem “okrasnou” verziou, ale vy si pokojne dajte navrch ozdobu.

A posypte mandľovými lupienkami, bude to ešte krajšie 🙂

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.