Search

Ázijské rezance

 

Ázijské jedlá sú väčšinou bezpečné pre ľudí so syndrómom dráždivého čreva (IBS) a aj pri mnohých intoleranciách (vždy s rešpektom k ingredienciám). Ja robievam rada rôzne verzie ryžových rezancov a dnes som si pripravila jednoduchý recept na rýchlu večeru. Krevety si pridajte podľa chuti a tolerancie, pokojne si môžete rezance spraviť aj bez kreviet, len také so zeleninou.

 

15min

 

INGREDIENCIE:

400g ryžové rezance

1 červená paprika

1ks žltá paprika

200g hliva ustricová

2ks jarná cibuľka (len jej zelená časť)

1ks pór

250g krevety čerstvé

soľ, korenie, sójová omáčka, citrónová šťava

ghee maslo

 

 

POSTUP:

Očistite si zeleninu a hlivu a nakrájajte na rezančeky.  Na rozpustenom gheečku si opražte jemne hlivu a zalejte ju vodou. Nechajte podusiť cca 10 min. Osoľte, okoreňte. Po 10min pridajte nakrájanú zeleninu a poduste spolu s hlivou do mäkka. Na konci dochuťte sójovou omáčkou a troškou citrónovej šťavy.

 

Ryžové rezance si robievam v tomto recepte tak, že ich zalejem vriacou vodou a nechám v nej cca 5min. Potom zlejem a pridám k hotovej zmesi zeleniny a hlivy, premiešam a nechám spolu prejsť varom. Niekedy pridám 2 ČL sézamových semienok na ozvláštnenie 🙂

Krevety pripravujem tak, že si ich rýchlo orestujem na rozpálenom ghee masle do ružova, jemne osolím, okorením podľa chuti a podávam. Obvykle stačí fakt len minútka na panvici, zvyknú byť tie lúpané už predpripravené.

 

Ryžové rezance spolu s krevetami zmiešam až na tanieri a podávam so zeleninovým šalátikom. Či na jedenie použijete paličky či vidličku, to nechávam na vás, rezancom je to jedno, mne je to jedno a nikto z Ázie vás nevidí, tak pokojne aj vidličkou 🙂

 

Picture of Michaela Birkusová

Michaela Birkusová

Výživový špecialista

<<< Späť na rozcestník článkov <<<

Recepty pre vás

Chceli by ste ukážku racionálnej stravy prospešnej pre vaše trávenie?

Vymením za váš e-mail, kde dostanete zopár chutných receptov na jedlá z mojej kuchyne, ktoré obohatia váš jedálniček a podporia prirodzený mikrobióm a imunitu..

Zadajte svoj e-mail, odošlite…

A do sekundy môžete zapínať sporák.