Aj na Štedrý večer choďte na istotu. Máte za sebou kopec práce so svojím trávením a vyprážaný kapor môže všetko vymazať a vrátiť vás na začiatok celej cesty nápravy trávenia. Ja už roky idem na podkovičke z lososa, ktorý si jednoducho ugrilujem na elektrickom grile. A posledné dva roky sa ku mne pridali už aj deti, proste losos je chutnejší 🙂 Hádajte kto sa k nám pridáva tento rok? :-))
10min
INGREDIENCIE:
podkovička z lososa, ideálne čerstvá
soľ, korenie
POSTUP:
Lososa si umyte, osušte na papierovom obrúsku, šupnite do elektrického grilu a ugrilujte do krásnej zlatistej farby. Na hotového dajte trošku soli, korenia a kvapnite cesnakový olej.
Ak nemáte elektrický gril, pokojne ho upečte v trúbe. Osoľte, okoreňte, kvapnite olej a pečte 10min na 200st. Potom trúbu otvorte, moje deti tomu hovoria, že vypustíme džina, a opäť trúbu zatvorte. Nechajte lososa odpočívať v teple až kým ho nebudete jesť. Najlepšie, ak si ho pripravíte tesne pred večerou.
Lososa môžete vymeniť aj za pstruha, my si to doma striedame, jeden rok máme lososa, potom pstruha a už sme mali aj tuniaka 🙂